Sales in de vakantieperiode
23 juli 2022

Sales in de vakantieperiode?

Mensen die mij kennen weten dat ‘sales’ echt mijn ding is. Sales is samen met een goede organisatie de ruggengraat van veel (startende) bedrijven. Ook al is een plan nog zo goed zijn, aan de man brengen is een ander verhaal.

Maar ja, zoals ieder jaar wordt het weer zomer en dan hoor ik het vaak: “Iedereen is met vakantie, niemand zit op mij te wachten…”

Onzin natuurlijk. Gemiddeld gaat de Nederlander 2,5 week op vakantie en is dus maar een klein gedeelte van de zomer(vakantie) niet aanwezig. Sterker nog, omdat ook veel collega’s er niet zijn en de klanten op vakantie zijn heeft jouw klant wellicht eindelijk wat meer tijd naar jouw verhaal te luisteren.

Het is ook wel stoer als het echt zomer is gewoon een rondje langs je klanten te doen. Als het heel warm is en je komt met een doos ijsje voor het personeel stijgt je populariteit wellicht nog meer. Da’s toch beter dan een kerstkaart of relatiegeschenk in december, die attentie wordt letterlijk ondergesneeuwd in de overvloed aan attenties en kaarten.

Ooit bracht een klant van mij met Valentijsdag een bloem naar prospects die ze graag wilde hebben onder het motto: “Ik zoek een nieuwe relatie.” Het resultaat was een stortvloed aan positieve reacties. De pay-off is natuurlijk ijzersterk. Daarnaast werd haar actie versterkt door het plaatsen van foto’s van haar bezoeken op sociale media.

Kortom: probeer anders zijn dan je collega’s. Dus… aan de bak in de zomer! Je zult je verbazen wat er te doen valt.

Mijn sterkste salesmaanden liggen traditioneel juist in de zomer. Als iedereen slaapt is het juist goed om wakker te blijven toch?

Een salesplan maken waarin je opvalt? Ideeën genoeg bij ProfitMakers… Juist in de zomer!

Delen in je netwerk!